Massagetherapie

Hals en Decolleté massage


Spiegeltje, Spiegeltje aan de wand..... Wie is de mooiste van het land????

We willen allemaal een mooie strakke huid rond de hals en decolleté. Het verouderingsproces willen we graag uitschakelen en in de spiegel zien we graag geen rimpels en andere oneffenheden. Daar zullen we samen aan moeten werken, want sprookjes bestaan niet.
Massage is daarvoor een prima oplossing.Gezondheid:

Ook voor je gezondheid is een Hals- Decoleté massage ook een prima therapie. 

Zo hebben een aantal Britse wetenschappers een rechtstreeks verband ontdekt tussen de halsspieren, de borstspieren, de bloeddruk en een verhoogd risico op cardiovasculaire aandoeningen.

Concreet kwam men tot de vaststelling dat het zacht stimuleren van de zenuwen in de hals en borstgebied, door middel van massage, kan leiden tot een daling van de bloeddruk en een trager - lees gezonder - hartritme.
De onderzoekers ontdekten dat bepaalde zenuwweefsels in de hals en borstgebied een rechtstreekse invloed uitoefenen op een zone in de hersenen die verantwoordelijk is voor de bloeddruk en het hartslagritme. Indien de zenuwweefsels door stress  geblokkeerd worden, stijgt de bloeddruk en het hartritme.

Het is de eerste keer dat onderzoekers een verband ontdekken tussen spanningen in de hals, het schouderoppervlak, het borstgebied en de hersenzone die mede voor een gezonde hartfunctie verantwoordelijk is. Regelmatige hals- schouder- en decolleté massage  kunnen volgens de Britten er voor zorgen dat heel wat mensen weer een betere bloeddruk en een lagere hartfrequentie krijgen. Daardoor worden wellicht veel cardiovasculaire aandoeningen vermeden. Aarzel bij spanningen dus ook niet om een hals, decolleté en schoudergordelmassage te laten uitvoeren.